23 Haziran 2011

Kaleguard Tanıtıldı

Kaleguard, seramiğin kullanıldığı mekanlarda uygulandığında bakteri oluşumunu engelliyor.
Kale Grubu, iç mekanlarda antibakteriyel ve kolay temizlenen, dış cephede ise kendi kendini temizleyebilen çevre dostu yeni ürünü Kaleguard nanokompozit kaplamayı piyasaya sunacak.
Antibakteriyel, fotokatalitik (kendi kendini temizleme), su ve yağ iticilik ile anti-grafiti gibi kolay temizlik sağlayan temel özellikleriyle ön plana çıkan Kaleguard, sektörde bu niteliklerin hepsine sahip tek ürün olma özelliği taşıyor.
Kaleguard, seramiğin kullanıldığı mekânlarda uygulandığında bakteri oluşumunu engelleyerek, yüzeyde oluşan bakterileri de yok ediyor. TÜBİTAK antibakteriyel sertifikasına sahip bu ürün için Kale Grubu, "Food Contact" sertifikasını da alarak, yiyecek-içecek endüstrisinde de kullanılmasını sağlayacak.
Kaleguard, zamanla oluşan is, su lekesi, mantar, küf ve egzoz gazı gibi kirletici maddelerin yüzeylerde tutunmasını engelliyor. Ürün UV ışınlarıyla etkileşime girerek yüzeylerin üzerine gelen kirleri parçalayarak lekelerin giderilmesini sağlıyor. Ayrıca, Kaleguard, baca dumanı, egzoz gazı gibi çevre kirliliğine ve lekeye neden olan unsurları yakarak doğal bileşenler olan karbondioksit ve su olarak geri kazandırıyor.
Her türlü yüzeyde uygulanabilen Kaleguard, ayrıca metro, genel mahal tuvaletleri vb. kamu alanlarında da kullanılabiliyor.
Kaleseramik Pazarlama Müdürü Burak Orhun, ürünün tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, sektörde tüm bu özelliklere sahip tek ürün olan Kaleguard'ı Ar-Ge partneri Innovcoat ile birlikte geliştirdiklerini belirterek, "Kaleguard'ın kullanımını tüm seramik kaplama malzemelerimizde ürünlerimizde öneriyoruz. Bunun yanı sıra Kalesinterflex ve Klinker gibi ürünlerimizi de Kaleguard kaplamalı üretmeyi planlıyoruz" dedi.
Orhun, Kaleguard seramik yüzeyi uygulaması olduğu için bu ürünü bayilerinde satmayı planladıklarını, ilk yıl için Kaleguard'ın 250 bin ile 300 bin metrekarelik alanda uygulanmasını hedeflediklerini kaydetti.
Kalebodur Ürün Yöneticisi Ömer Şair de ürünün yüzeyde oluşan bakterileri 24 saatte yok ettiğini ifade ederek, "Hastane şartnamelerine ürünü sokmayı düşünüyoruz. AVM'lerde mutlaka önereceğiz, gıda sektöründe, restoranlarda çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yerli ürün iç ve dış mekanlarda kullanılabilecek. Uygulama bir ay sonra başlayacak. Talep edildiği takdirde bütün ürünlerimizde bunu opsiyonel olarak sunabiliyoruz" diye konuştu. 
 
haber :yapı haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder