9 Şubat 2013

YTU Kimya Mühendisliği Bölümünün Başarısı


Prof. Dr. Sabriye PİŞKİN ve Ekibinin Büyük Başarısı
Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden oluşaşan, Prof. Dr. Sabriye Pişkin başkanlığındaki ekip ile Seranit Yapı Grubu' nun ortak çalışmaları sonucu ortaya konulan "Seraoxicoat" isimli ürünün tanıtımı yapıldı.

Prof. Dr. Sabriye PİŞKİN ve Ekibinin (Doç.Dr. Mehmet B. PİŞKİN, Yrd.Doç.Dr. Emek Möröydor Derun, Yrd.Doç.Dr. Nurcan TUĞRUL, Arş.Gör.Dr. Aysel Kantürk  FİGEN, Arş.Gör.Dr. A. Seyhun KIPÇAK, Arş.Gör. Müge Sarı YILMAZ, Arş.Gör. Özgül Dere ÖZDEMİR) öncülüğünde gerçekleştirilen, Seranit Yapı Grubu'nun yeni ürünü Seraoxicoat, dünyada ilk kez, özel içeriğiyle mekanlardaki sigara, tuvalet, boya gibi istenmeyen kokuları yok ediyor.
Seranit Yapı Grubu Başkanı Hamdi Altunalan, Seranit Yapı Grubu olarak ürün geliştirme konusuna büyük önem verdiklerini söyleyen Altunalan, daima yeniliğin farklılığa, farklılığın da katma değere dönüştüğü gerçeğinden yola çıktıklarını ve sektörün de ancak bu bakış açısıyla büyüyüp gelişeceğini ifade etti. sözlerine ekledi. “Ekolojik Ürünler kategorisinde hayata geçirdiğimiz ürünleri Yıldız Teknik Üniverisitesi ile ortaklaşa yürütüyoruz. Seraoxicoat da yenilikçi ürünlerimizden biri. YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabriye Pişkin öncülüğünde hayata geçen Seraoxicoat’un yapı sektöründe bir devrim yaratacağını düşünüyoruz ve burada sizlerle ilk kez paylaşmaktan da büyük gurur duyuyoruz” diyen Altunalan Polisan’la gerçekleştirdikleri işbirliğine ilişkin ise; “Geliştirdiğiniz ürünlerinizin nihai tüketiciye ulaşması da bir o kadar önemli. Bu kapsamda; Polisan ile yapmış olduğumuz bu işbirliği ile iki kritik konuda güçlerimizi birleştirmekten de büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Yüzde 100 yerli sermayeyle üretilen ekolojik sıva Seraoxicoat'u pazara sunmaya hazırlandıklarını ifade eden Altunalan, "Bu yeni ürün, dünyada ilk kez; içerdiği özel elementlerle mekanlardaki yemek, sigara, tuvalet, boya ve ilaç kokusu gibi istenmeyen kokuları yok etme özelliklerine sahip. Ne kadar sigara içilirse içilsin odaya koku sinmiyor. Çünkü duvarlar ve tavan koku tutmuyor. Sinpaş, Ağaoğlu, Taşyapı, Kalyon İnşaat gibi firmalarda patronların, yöneticilerin odalarında bu sistemi denedik. Hepsinden tam puan aldık. 


kaynak  : yildiz.edu.tr/duyurular


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder