29 Temmuz 2012

Dünya Kale ile Uçacak


HAVACILIKTA ULUSLARARASI STANDART



Çanakkale’nin Çan ilçesinde kurulu bulunan Kale Grubu, 55. kuruluş yıl dönümü ve Seramik Bayramı'nı kutladı. Törende konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “İzmir'de temelini attığımız uçak motoru parçaları ve montaj grupları üretecek tesisimizin inşaatının aralık ayında tamamlanmasını planlıyoruz” dedi...



Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası İbrahim Bodur'un 1957 yılında genç bir girişimci iken Kale Grubu'nun doğduğu ve büyüdüğü topraklar olan Çan'da ilk adımlarını attığını kaydeden Okyay, “Kale Grubu bugün 5 bin 580 çalışanı, 1,2 milyar TL'ye varan cirosu, bin 300'e yakın tedarikçisi, 250'i aşkın münhasır bayisi, 500 kayıtlı bayi ve tali bayi dahil 15 bin satış noktası ile çok büyük bir ailedir. Bugün Avrupa'nın 3’ncü, dünyanın 12’nci en büyük seramik karo üreticisi olmayı başarmış, yapı kimyasallarında ise üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgemizde 1’nci, Avrupa'da ise 5’nci sıraya yerleşmiş, yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir şirketiz” diye konuştu.
"UÇAK MOTORU ÜRETECEK TESİSİMİZ AÇILIYOR"
Okyay, Kale Grubu olarak hem savunmada hem de havacılıkta çok önemli projelere imza attıklarına değinerek, “Dünyada sadece 2-3 firmanın faaliyet gösterebildiği bir alan olan Turbojet motorlarında, Türkiye'nin ilk jet motorunun tasarım, geliştirme ve üretimini yapıyoruz. Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmiş ve kullanılmakta olan tek insansız hava aracını üretiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni piyade tüfeği, ilk kez bir Türk şirketi tarafından, Kale Grubu tarafından tasarlandığı gibi, yine ilk Türk makineli tüfek tasarımı projesini biz kazandık. Havacılık tarafında ise Tuzla tesislerimizde askeri ve ticari uçak parçaları imalatı üzerinde çalışıyoruz. Dünyanın en büyük uçak motor üreticisi Amerikalı ortağımız Pratt&Whitney ile İzmir'de temelini attığımız uçak motoru parçaları ve montaj grupları üretecek tesisimizin inşaatının aralık ayında tamamlanmasını planlıyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder