8 Şubat 2011

Metalürji v.s. Metalurji

Evet arkadaşlar kendimce gayet önemli bulduğum bir konu hakkında yazmak istedim bu yazımı : mesleğimiz adımızın yazımı. Bazılarımızın fark etttiği ve umursamadağı, bazılarımızın ise ilk defa duyduğu bir sorun olabilir. Sorun şu ki meslek adımızın yazılışı.

Malesef bir çok yerde karşımıza "metalurji" olarak karşımıza çıkan kavramın bu yanlışlığıyla kabul görmesi ve kullanılması ilginç bir durum. Hele bu yanlışlığın akademik eğitim veren "yüce"(!) üniversitelerimizde de bu şekilde kullanımı olayın vahimetini oldukça açığa çıkarıyor. Bir çok metalürji mühendisi, hatta metalürji mühendisliği eğitimi veren "değerli" hocalarımızın bile mesleğinin adını doğru  bir şekilde bilmemesi gülünçtür bence.

Diyebilirsiniz ki ; mesleğin yaptığı işi ülkemizde bilen yokken bu saçma saplantıda nerden çıktı? Görevimiz şu dur kanımca ; mesleğimizin değerlerine sahip çıkarak yeni teknolji ürünleri insanlığa sunmak ve bu ürünlerle "bunu metalürji ve malzeme mühendisi yaptı." etiketiyle mesleğimizi insanlarımıza tanıtarak bu lekeyi üstümüzden temizlemek.

Bunun yanında mesleğimizi vatandaşa sunarken doğru anlatmak gerekir fikrindeyim.Bunun için siz değerli Metalürji ve Malzeme Mühendisliği öğrencileri, Met. ve Malz. mühendisleri ve öğretim üyeleri lütfen bu konuda biraz daha özverili olalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder