16 Şubat 2011

Yükselirken Ezdiklerinin Yüzüne Bak..

“Yükselirken üzerine bastığın ve yanından geçtiğin insanlara dikkatli bak, düşerken yine onları göreceksin”


mountain_climb

Tabiatın kanunu bu, her yükselişin bir düşüşü var. İş hayatı her ne kadar savaş ise de bu savaşı kendinizle yapın, düşman kazanmayın.  Hayatta kalmak için öldürmek yalnızca vahşi doğada geçerlidir, unutmayın.
İnsan kazanmak her zaman için para kazanmaktan çok daha değerlidir. Çünkü parayı da insandan kazanıyoruz ve insanı kazanırsak, evet, parayı da kazanırız, çünkü insanı kazanmak için ona değer vermemiz ve ona değerli olanı layık görmemiz, ona fayda sağlamamız, onun da bunun karşılığı ödemesi anlamına gelir.
Bu denklem, insan kazanın ki onu kolay söğüşleyebilesiniz demek değil. Zaten iş hayatında amaç para da değil :)

İş hayatında amaç, başarı kazanmaktır, satış başarısı, büyüme başarısı, ciro başarısı, kârlılık başarısı, üretim başarısı, inovasyon başarısı.. Dikkat edin hepsi size para kazandıran şeyler değil mi? Dolayısıyla para da bizim başarımızın sayılabilir olmasını ve karşılıksız kalmamasını sağlayan bir değer. Yani bir cetvel..

Ne yaptık? İnsan kazandık ve onu salt para kasası gibi görmekten vazgeçtik.. Son olarak?
Rakibinizin elinden müşteri de alsanız, çok önemli bir ihaleyi, o ihale kendisi için son şans olan bir şirketin elinden de alsanız, ona iyi davranın! Rekabetiniz asla rakibi öldürmek için olmasın, rakibiniz ne kadar iyiyse, siz de o kadar iyiden biraz daha fazla iyi olmak zorunda olacaksınız çünkü!

Tekrarlıyorum!

“Yükselirken üzerine bastığın ve yanından geçtiğin insanlara dikkatli bak, düşerken yine onları göreceksin”

alıntıdır.http://www.omerekinci.com/category/basari-hikayeleri/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder